شرح وظایف پرسنل حرفه ای

شرح وظایف واحد مهندسی بهداشت حرفه ای

 

۱-احترام و پاسخگویی شایسته به ارباب رجوع

۲-نظارت و برنامه ریزی فنی و اداری کادر تحت سرپرستی در زمینه بهداشت حرفه ای و آگاهی لازم از وضعیت مربوط به آنها.

۳-انجام مطالعات لازم به منظور آگاهی از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاههاو کارخانجات،معادن ،مشاغل کشاورزی و خدمات در منطقه

4- اقدامات قانونی ، اعلام نواقص و صدور اخطاریه و رسیدگی به شکایات واصله در رابطه با کلیه واحدهای تولیدی (صنعت-معدن-کشاورزی- خدمات) با توجه به قوانین و مقررات موجود.

5- تشکیل جلسات با سازمانها و ارگانهای ذیربط در زمینه جلب هماهنگیهای بین بخشی به منظورارائه خدمات بهداشت حرفه ای

6- تنظیم برنامه های اجرایی و پیگیری عملیات اجرایی در زمینه طب کار ، مبارزه با بیماریهای ناشی از کار و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار.

7-آگاهی از حدود ملی تماس شغلی عوامل بیماریزا به منظور ارزیابی و برنامه ریزی در زمینه پیشگیر ی و کنترل عوامل زیان آور محیط کار با توجه به استانداردهای موجود

8-برنامه ریزی در زمینه بهبود شرایط کار و انجام معاینات دوره ای در مشاغل سخت و زیان آور

9-آشنایی کامل با اصول مراقبتهای اولیه بهداشت(P.H.C)ونظارت در زمینه ادغام فعالیتهای بهداشت حرفه ای در سیستم شبکه های بهداشتی ودرمانی کشور.

10-برنامه ریزی در زمینه توسعه ،تاسیس، تجهیز و راه اندازی خانه های بهداشت کارگری و مراکز بهداشت کار .

11- نظارت در اجرای طرحهای بهداشت حرفه­ای (ادغام، بقا، بهگر، غربالگری سیلیکوزیس، بهداشت کشاورزی، پسماندها، پرتوکاران و...)

12-برنامه ریزی،هماهنگی و پیگیری در زمینه تشکیل کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کاردر کارخانجات بالای ۲۵نفر(اجرای ماده۹۳قانون کار)

۱3-برنامه ریزی در زمینه تشکیل دوره­های آموزشی و باز آموزی بهداشتیاران کار ،بهورزان، کاردانهای بهداشتی،مسئولین بهداشت حرفه ای کارخانجات عضو کمیته­های حفاظت فنی و بهداشت کار و بازآموزی طب کار.

۱4-آشنایی کامل با سیستم شبکه و مراکز بهداشتی ودر مانی شهری و روستایی و خانه های بهداشت به منظور برنامه ریزی در زمینه استفاده از توان پرسنل شاغل در سیستم شبکه در جهت ارائه خدمات ادغام یافته.

۱5-هماهنگی و همکاری با سایر کارشناسان مسئول بهداشتی مراکزبهداشت در زمینه اجرا و ارائه طرحهای بهداشتی .

۱6-برنامه ریزی در ارائه برنامه های آموزشی بهداشت عمومی و حرفه ای با هماهنگی و همکاری کارشناس مسئول آموزش سلامت.

۱7-اجرای طرحهای تحقیقاتی و همکاری با مؤسسات و مجریان طرحهای تحقیقاتی در زمینه مسائل زیان آور محیط کار.

۱8-نظارت بر صدور اخطاریه هاو رسیدگی به شکایات واصله از واحدهای تولیدی (صنعت،معدن،کشاورزی،خدمات)که توسط کارشناس یا کاردان بهداشت حرفه ای مورد بررسی قرار می گیرد.

۱9-آشنایی کامل با مجموعه قوانین و مقررات کار و تأمین اجتماعی،تشکیلات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی در زمینه های مرتبط با فعالیتهای بهداشت حرفه ای.

21-نظارت بر جمع آوری وارسال به موقع آمار فعالیتهای بهداشت حرفه ای به مراجع بالاتر مطابق با فرمهای مصوب وارسال پس خوراند به واحدهای تابعه

22- مطالعه و بررسی آخرین دستاوردهای علمی در زمینه های مختلف بهداشت حرفه ای (عوامل زیان آور و روشهای اندازه گیری ،ارزشیابی و کنترل و...)

22- ارائه روشهای فنی و اجرایی در جهت پایش و کنترل فعالیتها و عوامل زیان آور موجود در محیطهای کاری منطقه.

23- بررسی مشاغل سخت و زیان آور تحت پوشش

24- پیگیری روند ارجاع به دادگاه کارگاههای منطقه تحت پوشش

25- پیگیری تأمین اعتبار و هزینه نمودن اعتبارات تخصیصی واحد بهداشت حرفه ای در راستای وصول به اهداف بهداشت حرفه ای

26- هماهنگی تأمین مدرس کلاسهای آموزشی پرسنل و کارشناسان کارخانجات و پیگیری جلب همکاری مدیران کارخانجات برای اجرای برنامه های مختلف بهداشتی در صنایع بزرگ

27- شرکت در بازدیدهای مدیریتی معاون محترم بهداشتی مرکز از مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی بازرسی و نظارت مراکز و خانه های بهداشت روستایی و پایش پزشکان خانواده در خصوص بهداشت حرفه ای

28- شرکت در کلیه جلسات مسئولین واحدهای بهداشتی و همچنین جلسات مسئولین ستادی (در صورت لزوم)

29- همکاری با سایر واحدهای بهداشتی در مناسبتهای مختلف بهداشتی از جمله واحد مبارزه با بیماریها ،واحد جمعیت و سلامت خانواده و همکاری با اجرای طرحهای مختلف از جمله اجرای طرح دیابت در کارخانجا ت و اجرای برنامه پیشگیری از ایدز در محیط کار ،برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر،سلامت زنان و مردان و تنظیم خانواده جهت کارخانجات تابعه.

30- بازرسی و نظارت تعدادی از صنایع بزرگ منطقه و بازرسی تعدادی از مراکز شهری در کنار سایر کارشناسان واحد

31- مصاحبه با کارشناسان بهداشت حرفه­ای معرفی شده از صنایع به منظور تأیید صلاحیت علمی و اجرایی مسئولین بهداشت حرفه ای صنایع در کمیته های حفاظت فنی وبهداشت کار

32- نمونه برداری ، اندازه گیری ،تجزیه و تحلیل وارزیابی عوامل زیان آور و مسائل ارگونومیک ((تطبیق انسان با کار و بالعکس)) در محیط کار و ارائه طریق به منظور پیشگیری و کنترل عوامل زیان آور درمحیط کاربا توجه به استانداردهای موجود.

33-  همکاری با کارشناسان بهداشت محیط در زمینه نظارت بر تأمین آب آشامیدنی سالم ،جمع آوری صحیح و بهداشتی زباله و فضولات و فاضلابها و سایر فاکتورهای بهداشت محیطی.

34- بازرسی از زندانها و بیمارستانهای تابعه در زمینه بهداشت محیط کار